+359 888 974 275

Превозвачи блокираха и Дунав мост 2

Организирани протести на превозвачите във вторник ще има в седем големи града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград и Плевен. Но много хора звънят на браншовите организации и искат да блокират Дупница, Ябланица, Самоков и други населени места. Това са хора, които не са организирани от нас, положението излиза извън контрол, коментира Йордан Арабаджиев. 


Хората очакват да получат отговори на основните си искания - да отпадне биодобавката от горивата, 50-процентово намаление на акциза на горивата и мораториум върху вдигането на цената на пътните такси и обхвата им.


„Надяваме се още утре на положителна развръзка. Ако се налага, ще протестираме всеки ден до 18-и, когато автобусите официално преустановяват своите превози. Нашите искания са изцяло икономически и сме наясно, че за да ги постигнем, ще трябва да преговаряме”, заяви Димитър Димитров от Камарата на автомобилните превозвачи.


„Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се поддаде на шантаж. Срещу нас, ако седнат отговорни предприемачи, отговорната част от бизнеса, ще се съберем и ще обсъдим с радост въпросите. С хора, които не искат да преговаряме и просто не знаят какво искат да направят, няма да нужда да преговаряме. По-голямата част от превозвачите ще продължат отговорно да си изпълняват ангажиментите си към народа”, заяви пред журналисти министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев.


Сподели новината:


От 10 май спират превозите Катастрофите в ЕС с фатален край - статистика
АВТОСЕРВИЗ

Авторемонти Гуми
ТИР СЕРВИЗ

Услуги
СПОДЕЛИ

2018, БДИН Ауто ЕООД