+359 888 974 275

Изпотяват ли се стъклата на автомобила ви?

Изпотените стъкла са неприятно явление през студените месеци, което води до намалена видимост и риск от инцидент на пътя. Както мнозина от вас знаят, причинaтa зa явлeниeтo e тeмпeрaтурнaтa рaзликa мeжду oкoлния въздух и cтъклaтa, кoятo прeдизвиквa кoндeнз. C пoмoщтa нa някoлкo съвета, oбaчe можете да решите проблема си.

Първото нещо, което трябва да направите е да нагласите климатичната система на подходяща температура и да насочите духалките към прозорците. В случай, че стъклата останат изпотени, проверете състоянието на филтъра на купето. Възможно е при силно замърсяване на филтъра или при повреда на вентилацията стъклата да кондензират без видима причина за това.

Като превантивна мярка, някои шофьори използват и народни продукти като спрейове, препарати и специални кърпички, които не допускат задържането на вода по повърхността на стъклата.

В случай, че практиката ви е научила на други полезни начини за справяне с изпотените стъкла, не се колебайте да го споделите в коментарите.

Независимо от решението на проблема, екипът на BARS | Assistance ви съветва да не подценявате проблема, тръгвайки на път с кондензирали стъкла, тъй като по този начин видимостта ви значително се намалява, а рискът от инцидент се увеличава значително.


Сподели новината:


Основният причител на пътни инциденти Новият ценоразпис на КАТ
АВТОСЕРВИЗ

Авторемонти Гуми
ТИР СЕРВИЗ

Услуги
СПОДЕЛИ

2018, БДИН Ауто ЕООД