+359 888 974 275

Основният причител на пътни инциденти

Шофирането е просто част от ежедневието на голяма част от хората в днешно време. Практикувайки го като професия или като начин на придвижване от вкъщи до работа, шофьорите подценяваме отговорностите на пътя и в подобни моменти, бихме могли неволно да се окажем причинители или жертви на пътя.

Ако се питате, обаче кой фактор предизвиква най-много инциденти на пътя - това не е превишената скорост, нито употребата на алкохол. В тази класация вече има нов лидер и това е смартфонът. Технологиите значително улесняват живота и ежедневието ни, но  ефектът им по време на шофиране е точно обратен. 

Като експерти на пътя, ние от BARS | Assistance съветваме към максимално избягване на употребата на технологични устройства по време на шофиране:

При употреба на навигация от смартфон, използвайте поставка за него, разположете поставката на удобно място, на което най-малко да отмествате погледа си от движението. 

Използвайте гласови команди на вашето устройство или режим “свободни ръце” на автомобила си. 

Не използвайте технологичните устройства по интерактивен начин по време дълъг път. Високата скорост извън населено място, би могла да създаде мигновено непредвидена ситуация на пътя с фатален край. 

Използвайте устройствата си по време на почивка или отбийте за кратко, докато проведете важния за вас разговор. Компромисът с тези съвети, е компромис със здравето ни и това на останалите участници в движението. Бъдете солидарни и отговорни!


Сподели новината:


Черна статистика в доклад на Европейския съюз Изпотяват ли се стъклата на автомобила ви?
АВТОСЕРВИЗ

Авторемонти Гуми
ТИР СЕРВИЗ

Услуги
СПОДЕЛИ

2018, БДИН Ауто ЕООД